Sales Representative - Nederland (m/v/x)

 • BayWa r.e.
 • Nijmegen
 • Fulltime
 • Published: 12.02.2024
scheme image
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. is een toonaangevende distributeur van zonne-energie voor de Benelux-markten. Met de hulp van de lokale verkoopmedewerkers en een dynamisch, meertalig team richt het bedrijf zich op de ondersteuning van lokale installateurs vanaf de planning tot aan de installatie. Het bedrijf heeft een eigen magazijn in Hosingen (Luxemburg) en in Bergen op Zoom (Nederland), waardoor het in een ideale positie verkeert om deze markten snel en effectief te bevoorraden.

Door onze dynamische groei breiden we ons team in Nijmegen uit en zijn we momenteel op zoek naar een Sales Representative - Nederland (m/v/x)

Sta jij te popelen om dagelijks in contact te staan met onze klanten en hen te overtuigen met jouw sprankelende energie?

Als Sales Representative ben je verantwoordelijk voor het cultiveren en managen van klantrelaties, het ontdekken van kansen en het succesvol sluiten van deals. Met een scherp oog voor resultaten en een onwrikbaar doorzettingsvermogen ga jij voor het maximale resultaat. Je weet goed in te spelen op de klantverwachtingen of nog beter: ze te overtreffen.


Jouw passie voor duurzame energie wordt weerspiegeld in het actief up-to-date houden van installateurs over de nieuwste producten en promoties. Je beheert met trots je eigen klantenportfolio, terwijl je deel uitmaakt van een dynamisch en gezellig team. Ook enthousiasmeer je nieuwe klanten over onze dienstverlening en adviseer je hen over ons uitgebreide assortiment. Door middel van doelgerichte gesprekken weet jij daarmee de groei van BayWa r.e. naar nieuwe hoogten te brengen.

Zo zou een dag bij ons voor jou eruit kunnen zien….

Jouw werkdag begint ergens tussen 7.30 en 9.00, afhankelijk van jouw eigen ritme. De ochtend begint met een boeiend klantenbezoek, dus spring je vol enthousiasme in je leaseauto op weg naar een dag vol kansen. Eenmaal aangekomen zorgen jouw overtuigende communicatieve vaardigheden ervoor dat je installateurs op professionele manier adviseert en begeleidt in het aankoopproces. Terug naar kantoor onderhoud je nauw contact met collega’s, want samen leren, groeien en verbeteren zijn een belangrijk onderdeel van je werk.

Naast het actieve klantcontact ben jij de professional die alle aspecten van een verkoop naadloos verwerkt in onze systemen. Je volgt offertes op en gaat de uitdaging aan om deze om te zetten in een gestroomlijnde orderverwerking. Je houdt de levertijden in de gaten door samen te werken met inkoop, logistiek en customerservice. Ook ben je het aanspreekpunt voor klanten in het aanbieden van oplossingen voor al hun uitdagingen.

Als Sales Representative zit er veel afwisseling in je werkzaamheden, omdat je verantwoordelijk bent voor de volledige klantreis. Van het allereerste telefonische contact, het verstrekken van advies op beurzen en trainingen, tot het opstellen van aantrekkelijke offertes: jij staat overal middenin. En dit alles met een belangrijk doel voor ogen: Nederland elke dag een beetje verder verduurzamen.

Jouw taken

 • Elke dag in contact staan met onze gewaardeerde klanten, waarbij je niet alleen oplossingen biedt, maar ook pre-sales informatie verstrekt, offertes opstelt en bestellingen afrondt om je targets te bereiken.
 • Voortdurend streven naar optimalisatie van de klantrelatie.
 • Actieve betrokkenheid bij het opvolgen van projecten en configuraties in nauwe samenwerking met andere afdelingen.
 • Klanten up-to-date houden door hen te informeren over de nieuwste producten en aantrekkelijke promoties.
 • Verhoging van de verkoopresultaten door slimme cross-sellingstrategieën toe te passen.
 • Rapporteren aan je leidinggevende met gedetailleerde inzichten over relevante markt- en klanteninformatie.
 • Scherp inspelen op het potentieel van klanten en dit effectief rapporteren aan het team.

Jouw profiel

 • 2 jaar werkervaring in het domein van PV-installaties, waarin je kennis en expertise hebt vergaard.
 • Een creatieve instelling met een oplossingsgerichte benadering.
 • Uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Hoog niveau van flexibiliteit om moeiteloos aan te passen aan dynamische marktomstandigheden.
 • Proactieve en ondernemende houding die gedreven is om initiatieven te nemen.
 • Het vermogen om kansen te herkennen en deze optimaal te benutten.

Wat wij bieden

 • Een internationale, innovatieve en dynamische werkomgeving met een platte hiërarchie en ruimte voor ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om onze activiteiten te optimaliseren en uit te breiden, waarbij je direct bijdraagt aan de creatie van een duurzaam milieu.
 • Een sterke focus op professionele scholing en groei van onze werknemers.
 • Marktconform salaris en een premievrij pensioen dat jouw harde werk en inzet goed beloont.
 • Een gezellig team waarin collegialiteit en werkplezier centraal staan.
 • Een moderne, ergonomische werkplek in een nieuw kantoor in het prachtige Nijmegen.

Ben jij de persoon die we zoeken?

Diversiteit en gelijke kansen
Bij BayWa r.e. streven we ernaar een omgeving van wederzijds respect te creëren waar gelijke tewerkstellingskansen beschikbaar zijn voor alle sollicitanten en teamgenoten.
Alle tewerkstelling wordt beslist op basis van kwalificaties, potentieel, verdienste en zakelijke noodzaak.
Wij discrimineren niet op basis van afkomst, religie, huidskleur, geslacht, geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, leeftijd, niet-kwalificerende fysieke of mentale handicap, nationale afkomst, zwangerschap, veteranenstatus of enige andere basis die onder de toepasselijke wetgeving valt.

Contact

We kijken uit naar jouw sollicitatie! 

Indien je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.
Share on: Share Share Share Share Share